Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Sáfrányos karfiolleves recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 6 főre
» 80 dkg karfiol
» 0,5 l tej
» 0,5 l csirke alaplé
» 2 csipet sáfrány
» só ízlés szerint
» bors ízlés szerint (frissen őrölve)
» 2 evőkanál vaj
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet az alaplével, és egy csipet sáfránnyal felforraljuk. Sózzuk-borsozzuk.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a forrásban lévő léhez.
Kb. 7-8 perc alatt (a karfoil -rózsák méretétől függően) majdnem puhára főzzük a zöldséget.
A karfiolrózsák negyedét szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.
A maradék karfiolt 2-3 merőkanálnyi lé kíséretében turmixban pürésítjük. Másik lábasba öntjük a pépet és felengedjük annyi főzőlével, hogy leves sűrűségű legyen. (Ehhez nem biztos, hogy az összes lére szükségünk lesz!)
Hozzáadjuk a másik csipet sáfrányt, igazítunk a leves ízesítésén (ha szükséges) és összeforraljuk.
Közben a félretett karfiolrózsákat egy serpenyőben a felhevített vajon megpirítjuk.
A pirított karfiolt elosztjuk a tányérokban, óvatosan felöntjük a levessel, olívaolajat csepegtetünk rá, frissen őrölt borssal és petrezselyemmel hintjük.
Megjegyzés / tipp:

Jó étvágyat kívánok
0 komment 3 ember kedveli feviroza
2015.08.04 13:21
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
csipet sáfránnyal, karfiolt rózsáira, forrásban lévő, karfoil -rózsák, karfiolrózsák negyedét, maradék karfiolt, összes lére, másik csipet, leves ízesítésén, félretett karfiolrózsákat, felhevített vajon, pirított karfiolt, karfiolrózsákat, petrezselyemmel, összeforraljuk, karfiolrózsák, szűrőkanállal, csepegtetünk, karfiolleves, merőkanálnyi, felforraljuk, félretesszük, felengedjük, felhevített, olívaolajat, tányérokban, megpirítjuk, serpenyőben, kíséretében, ízesítésén, sáfránnyal, szükségünk, hozzáadjuk, Hozzáadjuk, pürésítjük, elosztjuk, Sáfrányos, megmossuk, karfiol, csirke alaplé, csipet sáfrány, ízlés szerint, evőkanál,
Barbecue csirkeszárny
0 komment 4 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenye tekercs
0 komment 13 ember kedveli
Krumplilángos (az igazi)
1 komment 16 ember kedveli
Vulkán - kuglóf - szülinapra.
0 komment 3 ember kedveli
Gesztenyés krémes sütés nélkül
0 komment 14 ember kedveli
Meglepetés
0 komment 4 ember kedveli
Makaróni sajtkrémmel
0 komment 8 ember kedveli
Hagymás tojássaláta
0 komment 9 ember kedveli
Sült töltött paradicsom !
0 komment 5 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Almás habos sütemény
0 komment 4 ember kedveli
Zsemlegombóc
0 komment 7 ember kedveli
Sertésflekken
0 komment 28 ember kedveli
Karfiol sörtésztában
0 komment 2 ember kedveli
Zöld pestos csirkemell zelleres burgonyapürével
0 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.